STEM ATÖLYESİNİN AÇILIŞI

Valimiz Ali Hamza PEHLİVAN, Okulumuzu ziyaret ederek STEM Atölyesi'nin açılışını gerçekleştirdi.

Sayın valimiz ile birlikte Kaymakamımız sayın Can Kazım Kuruca, İl Milli Eğitim Müdürü Ahmet Özdemir, ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Murat BİLEN STEM ATÖLYESİ nin açılışını gerçekleştirdi.

Vali Sayın Pehlivan; Silopi Kaymakamlığina, Milli Eğitim Müdürlüğüne, Atölyenin oluşturulmasında emeği geçen okul yönetimi, öğretmen, veli ve öğrencilere teşekkür ederek, beraberindeki öğrencilerle birlikte kurdele keserek hayırlı ve uğurlu olması temennisinde bulundular. Öğrencilerin bireysel olarak ders çalışma, araştırma projeleri geliştirme ve danışman öğretmen rehberliğinde proje çalışmaları yapmalarına imkan sağlaması amaçlanan STEM [Bilim (Science), Teknoloji (Technology), Mühendislik (Engineering) ve Matematik (Math)] Atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

14.03.2022 365

İlimizdeki endemik bitkiler, Siber zorbalığı önlemek, yemek atıklarından gübre üretimi, iklim değişikliği gibi başlıklarda öğrencilerimizin TÜBİTAK ve eTwinning alanında yürüttüğümüz çalışmalar hakkında bilgileri Coğrafya öğretmeniz Ramazan ÇİFTÇİ ve öğrencilerimizden aldı.

Daha sonra öğretmenler ile toplantı gerçekleştiren Vali Pehlivan, Şırnak İlimizde eğitim öğretim bilinci, kalitesi ve başarı düzeyini artırmak maksadıyla eğitim alanında sürdürülen kapsamlı çalışmalardan bahsetti. Öğretmenlerin görüşlerini dinledi. Eğitim öğretim konusunda yürütülecek çalışmaları değerlendirdi; görüş, öneri ve tavsiyelerde bulunarak bütün öğrenci ve öğretmenlere başarılar diledi.14-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-202214-03-2022